Időt spórolna az öntözéssel? Használjon öntözésvezérlőt!

Megosztás

Akár kicsi, akár nagy a kertje, törődést, odafigyelést, gondozást igényel. Nyaranként, mikor nem érkezik kellő mennyiségű csapadék, öntözni kell, ha szeretnénk termést, vagy ha csak a virágokat nem akarjuk tönkretenni.

Amennyiben időt spórolna az öntözéssel, akkor erre is tudunk megoldást ajánlani. Az automata öntözőrendszer beszerelésével a kertünk, veteményesünk öntözéséről immár egy megbízható, hatékony és modern rendszer fog gondoskodni.

Az automata öntözőrendszer felügyelet nélkül végzi el a szükséges locsolást nap mint nap, az arra programozott időben. Mit használunk programozáshoz? Az öntözésvezérlőt, amely így a megadott időben kezdi majd el a locsolást, majd ha kijuttatta a szükséges vízmennyiséget, leállítja az öntözés műveletét.

De kerti növényeinknek, veteményesünk zöldségeinek és gyümölcseinek eltérő vízigénye van, tehát nem valószínű, hogy találunk olyan optimális mennyiségű vizet, amely kielégíti mind a vízigényes, mind a szárazságtűrő növények igényeit. A több zónából felépülő automata öntözőrendszert lehet úgy megtervezni, hogy a növények eltérő vízigényét figyelembe véve öntözzön. De hogyan kapcsolom be az adott zónán az öntözést egy eltérő
időpontban?

Használjunk ebben az esetben olyan okos öntözésvezérlőt, amely igazodik a zónánkénti öntözéshez. Ehhez csupán a kert kialakításakor kell arra figyelmet fordítanunk, hogy a közel azonos vízigényű növények egy zónába kerüljenek. Ha a Hunter Hydrawise 12 zónás, Wi-Fi- s okosvezérlőt használjuk, abban az esetben a kertet 12 darab eltérő öntözésű zónára oszthatjuk. Ez a típusú öntözésvezérlő tovább bővíthető, ha arra lenne igény. Ehhez a webáruházból beszerezhetünk megfelelő modulokat, így 24 vagy 36 zónássá is alakítható.

További előnye is van a Hunter Hydrawise öntözésvezérlőnek, mégpedig az, hogy Wi-Fi kapcsolaton keresztül tud csatlakozni az internetre, így ha szabadságon vagyunk, elutaztunk a világ másik végére, ott is ellenőrizni vagy akár irányítani tudjuk az okostelefonunk, tabletünk vagy laptopunk segítségével az öntözés folyamatát. Így szabadság alatt sem kell lemondanunk arról, hogy karbantartsuk kertünket, de nem is kell megkérni senkit, hogy nap mint nap, időről-időre öntözze meg a növényeket.

Akad még egy nagy előnye, ha az automata öntözőberendezést a Hunter Hydrawise irányítja. A készülék rá tud csatlakozni a közeli meteorológiai állomásra, és az innen nyert adatok alapján képes beállítani az öntözés időtartamát. Figyelembe veszi a talajnedvességet, az érkező eső valószínűségét és mennyiségét, hogy ezzel is még hatékonyabbá tegye az automata öntözést. Sőt! Bővíthető esőérzékelő modullal, így pontosabban be lehet állítani, hogy mekkora mennyiségű eső lehullásánál kapcsolja le automatikusan a rendszert.

Kapcsolódó cikkek